maanantai 12. maaliskuuta 2012

Macaron-leivokset

Tämä menee ihan kokeilun piikkiin. Yksinkertaisen kuuloinen asia, mutta kuulemma ohjeita tai ohjeiden variantteja on noin 80 (ainakin). Sitten vielä kun ohjeissa sanotaan, vatkaa kovaksi, vatkaa moussemaiseksi. Niin siis mitä? Totta en se ihminen, joka juoksee keittiöön kun on kyse keksien/leivosten teosta. Jätän sen useimmin avovaimon vastuulle.

Tässä alla on kuvia kahdesta kokeilusta. Ensimmäinen aloitettiin keittämällä vettä ja sokeria siirapiksi.


Sitten vatkataan se munan valkuainen kovaksi (muokattu, ensimmäinen versio oli häiritsevä), eikä tuosta kuvastakaan saa selvää sitten millään.


Tuo "siirappi" sekoitettiin sitten siihen vatkattuun valkuaiseen. Ai niin ja sitten otettiin uusi valkuainen ja ruvetaan taas vatkaamaan.


Tämä valkuainen sitten värjätään ja yhdistetään sokerin ja mantelijauheen ja sen ensimmäisen seoksen kanssa. Muuten hyvä, mutta tuo ohje on jostakin netistä ja sitä ei varmasti ole kukaan kokeillut. Ainakin heti alussa tuossa siirapissa on liikaa vettä tai sitten aivan liian vähän kiehuttamista.


No sitten pieni ruokatauko ja kokeilemaan uusiksi. No seuraavalla ohjeella ja edellisen kokemuksen opettamana onnistuin sitten tekemään liian vahvaa sotkua. Hyvän makuista kuitenkin.


Sai tuon "taikinan" sitten pellillekin asti. Ainut vain, että taikina oli vahvaa eikä muotoutunut muutoin kuin taputtelemalla.


Ja tarkoituksenahan olisi ollut paljon pienemmät "pillerit". Uunistakin nuo olisi voinut ottaa hieman aiemmin, kun ruskea rupesi ruskettumaan.


No koska näin pitkälle pääsin, niin tarvitsihan se lemon curdy sinne väliin änkeä. Koostumus oli vähintäänkin vain sinne päin. Väri ihan väärä. Mutta maku oli mainio.


Eihän tuo oikeasti kaunis ole. Eikä tuon tekeminen ollutkaan ihan niin helppoa. Niin, hiukan vatkaat, sekotat, pursotat ja persiilleen meni. No kokemuksesta oppii. Joten, ei kun kokeilemaan vain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti