Jo pidemmän aikaa olen halunnut tehdä kaalikääryleitä. Dokumentoin tuonkin prosessin sitten kuvin, että ei kukaan pääse sanomaan, että potaskaa puhuisin. Ensiksi kaalit keitetään kokonaan parissa erässä, että lehdet pehmenevät.
Kun lehdet ovat pehmenneet ne irtoavat melko mukavasti. Inhottavampaa oli ohentaa karoja. Varsinkin kun tein sen silloin kun lehdet valuivat vielä kiehuvaa vettä.
Sisuksiin tarvitaan keitettyä riisiä ja kuullotettua sipulia.
joka sitten mausteiden ja munan kanssa sotketaan raakaan jauhelihaan. Ja eikun täyttämään. Olin kovin yllättynyt, koska kääriminen olikin melko helppoa. Kaiken lisäksi kääryleet pysyivät kasassa paremmin kuin kuvittelin.
Vaikka ohjeessa sanottiin, että aineista tulee noin 20 käärylettä, niin silti se yllätti. No laitetaan sitten uuniin useammassa astiassa.
Vaikkakin sitten totesin, että eihän nuo astiat tuonne uuniin mahdu yhtäaikaa kovinkaan hyvin. No vaihdellen kippojen paikkaa aina valellessa sain asian hoitoon. Tarvitsee kuitenkin laittaa muistiin, että hommaan pari uuniastiaa, jotka sopisivat rinnakkain tuohon uuniin.
Kaalikääryleet olivat vielä lautasellakin melkoisen hyvän näköisiä muusin ja puolukkahillon kanssa.
Makukin oli melkoisen onnistunut. Ainakin kääryleet kaikille maistuivat.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti